Wie zijn wij?

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg is een kenniscentrum voor regionale geschiedbeoefening. Wij verrichten wetenschappelijk onderzoek, beheren een grote bibliotheek en verzamelen archieven.

Wij zijn gespecialiseerd in de sociaaleconomische en sociaal-culturele geschiedenis van Limburg in de 19e en 20e eeuw. Wij verrichten wetenschappelijk onderzoek, verzamelen archieven en documentatiemateriaal en beheren een omvangrijke wetenschappelijke bibliotheek. 

Het SHCL ondersteunt onderzoekers, instellingen, musea en alle andere geïnteresseerden met informatie en publicatiemateriaal over de geschiedenis van de provincie Limburg en aangrenzende regio's.

De activiteiten van het SHCL worden mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de Universiteit Maastricht, met steun van sponsors en donateurs.

Het SHCL werkt intensief samen met het Regionaal Historisch Centrum Limburg. Sinds 2008 zijn beide instellingen gehuisvest onder één dak, in het Historisch Centrum Limburg aan de Sint Pieterstraat 7 in Maastricht.