Studiezaal

raadpleeg vóór uw bezoek de website van het RHCL
In onze studiezaal kunt u archieven en documentatie van het SHCL en het RHCL raadplegen, tijdschriften inzien en boeken lenen. Als u zelf een usb-stick meeneemt kunt u gevonden items zelf scannen en opslaan. Een afspraak maken is niet noodzakelijk.

Wij willen graag stimuleren dat onderzoekers gebruik maken van de meer dan 700 archiefbestanden van het SHCL. Het zijn echter particuliere archieven van betrekkelijk recente datum. In het archiefwezen is het heel gebruikelijk dat archieven pas 50 of 75 jaar na overdracht openbaar worden. Enkele archieven zijn contractueel niet openbaar, hiervoor kan ontheffing aangevraagd worden bij het hoofd archieven. Als u archieven wilt raadplegen waarvoor contractueel geen beperkte openbaarheid is geregeld dan vragen wij van u een verklaring van inzage te ondertekenen. Vergeet uw legitimatie niet!

Zowel thuis als in de studiezaal kunt u bibliotheekmateriaal zoeken en aanvragen in onze catalogus. Om bibliotheekitems aan te vragen (reserveren, inzien of  lenen), heeft u een bibliotheekaccount nodig. Als u ons een e-mail stuurt met uw naam, huisadres en emailadres, registreren wij u in ons ledenbestand waarna u bericht krijgt om uw account te activeren. Bij uw eerstvolgende bezoek aan de studiezaal ontvangt u de bibliotheekpas.

Via de zoekbalk op de homepage krijgt u rechtstreeks toegang tot ons archievenoverzicht en onze bibliotheekcatalogus. U kunt ook kiezen voor “of zoek in andere toegangen” en in onze deelcollecties grasduinen. 

Tegen betaling kunt u een van onze medewerkers onderzoek laten doen in de collecties van het SHCL. Ook kunt u bij ons kopieën of scans van archiefstukken en afdrukken van foto's bestellen. U vindt al onze tarieven in de tarievenlijst onder aan deze pagina. 

Raadpleeg ook ons bezoekersreglement.

 

 

 

Documenten