Nieuws - 06 april 2016

Struikelsteentjes legging Maastricht op 13 april

Op woensdag 13 april worden 24 struikelsteentjes in Maastricht geplaatst door het Maastrichtse struikelsteentjes comité in aanwezigheid van nabestaanden, familieleden, scholieren, de burgemeester van Maastricht en andere betrokkenen.

Maastrichtse struikelsteentjes, foto: Inge DavisGedurende de Tweede Wereldoorlog zijn meer dan 350 inwoners uit Maastricht gedeporteerd en vermoord door de Nazi’s. Met een struikelsteentje wordt een blijvende herinnering gecreëerd voor deze slachtoffers. De struikelsteentjes worden geplaatst voor alle Maastrichtse gedeporteerden, dus naast Joden, Sinti en Roma ook voor de politieke tegenstanders (verzetsstrijders) van het naziregime.

Voor het huis van waaruit iemand is gedeporteerd zal een steentje in het trottoir worden geplaatst met de naam, geboortejaar en de datum waarop hij/zij is vermoord. De legging op 13 april betreft 24 steentjes op zeven adressen in de binnenstad van Maastricht.

De legging duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. Aansluitend wordt in Centre Céramique om 17.00 uur de tentoonstelling Struikelsteentjes Maastricht geopend. Om deze opening bij te wonen, graag vooraf aanmelden bij: marianne.lubrecht@maastricht.nl

 

Documenten