Nieuws - 11 september 2019

'A Stage of Luminosity' - Speciale Openingsavond in Maastricht, 19 september

Viewmaster Projects organiseert op 19 september, samen met Musica Sacra Festival, Intro in situ en Muziekgieterij, de bijzondere openingsavond van 'A Stage of Luminosity' op het Vrijthof in Maastricht. Aanvang: 20.00 uur.

‘A Stage of Luminosity’ is een videokunstproject bestaande uit twee langgerekte 14 meter hoge projecties gemaakt door Arno Coenen. Deze videowerken worden een maand lang getoond op het Vrijthof en zijn zonder geluid. Alleen op de openingsavond (donderdag 19 september) krijgen de visueel zeer krachtige beelden een nieuwe, speciaal gecomponeerde soundtrack. 

Intro in situ heeft de jonge talentvolle componist en sounddesigner Rutger Muller gevraagd een samenwerking op te starten met de nieuwe band HABITANTS, geselecteerd door de Muziekgieterij. De eigentijdse musici en componisten hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw muziekstuk. Muller en HABITANTS nemen de bezoekers op de openingsavond mee in soort meeslepend aanbiddingsritueel. Een uniek live optreden dat zich op vloeiende, dynamische manier beweegt tussen de kleurrijke en mystieke elementen die Arno Coenen in A Stage of Luminosity heeft gelegd. Na 19 september zal de aanbidding in stilte zijn en knallen de kleuren zonder geluid van het scherm.

De titel van de performance is The Worship, -  A live performance for A Stage of Luminosity. Het muziekstuk duurt even lang als de videowerken, (18 min) en zal twee keer opgevoerd worden op de openingsavond 19 september. De performance zal niet naar het publiek gericht zijn, maar alle ogen zijn gericht op het 14 meter hoge projectiescherm. Dit is de aanbidding van het videokunstproject dat gebaseerd is op (en gemaakt is vanuit) een archief van duizenden ontwerptekeningen van Glas-in-lood ramen uit Limburg.

Voor meer info over project en makers van de opening klik op de volgende links:

 

A Stage of Luminosity is opgenomen in het programma van Musica Sacra, en gaat vooraf aan de opening van de nieuwe zaal van de Muziekgieterij (Vrijdag 20 sept.) 

Documenten