Nieuws - 15 augustus 2014

PAS - Avond van Kunst en Kennis, 13 september 2014

Op zaterdagavond 13 september organiseert Studium Generale Maastricht een Kunst en Kennis festival onder de noemer PAS - Parcours of Art and Science. Het SHCL is een van de deelnemende partners.

PAS staat voor een inspirerende rondreis vol kunst en kennis. Op die reis langs een aantal bijzondere plekken in de Maastrichtse binnenstad maken deelnemers kennis met kunst en wetenschap in de vorm van korte lezingen, dans- en theatervoorstellingen, tentoonstellingen, concerten, filmvertoningen en rondleidingen. Omdat de meeste activiteiten maximaal 30 minuten duren, kan ieder naar believen zijn eigen 'droomreis' samenstellen. Keus genoeg: gedurende de avond staan meer dan 65 activiteiten gepland.

Het SHCL zal tijdens PAS worden vertegenwoordigd door directeur Ad Knotter en wetenschappelijk medewerker Jac van den Boogard. Beiden verzorgen een (korte) lezing. Ad Knotter houdt een betoog  over de beide Limburgen, en waarom zij niet bij elkaar horen; Jac van de Boogard vertelt over hoe het de Zuid-Limburgers verging tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Kijk op www.pasmaastricht.nl voor meer informatie en het volledige programma.