Nieuws - 24 augustus 2018

Oproep foto's mijnwerkersbaby's

Het Nederlands Mijnmuseum en het SHCL zijn op zoek naar foto's van mijnwerkersbaby's die geboren zijn in de Vroedvrouwenschool Heerlen. Doe mee en vertel samen met ons het Verhaal van het Mijnwerkersgezin!

In samenwerking met het SHCL werkt het Mijnmuseum in Heerlen aan een fototentoonstelling over "Mijnwerkers & De Vroedvrouwenschool". Deze tentoonstelling zal worden samengesteld met behulp van foto's uit de privé-albums van oud-mijnwerkers.

Bent u oud-mijnwerker, of de zoon of dochter van een oud-mijnwerker en heeft u foto's van of verhalen over de Vroedvrouwenschool (Sint-Elisabethkliniek)? Bent u hier zelf geboren of zijn uw kinderen hier geboren en heeft u daar foto's van? Of beschikt u wellicht over andere foto's die iets te maken hebben met de Vroedvrouwenschool en mijnwerkersbaby's? Zo ja, zou u deze foto's dan willen delen met een groot publiek?

Doe mee en stuur ons uw foto's toe. Zo vertellen we samen vertellen het verhaal over het mijnwerkersgezin en de mijnwerkersbaby's die geboren werden in de Vroedvrouwenschool.

Stuur uw foto's en uw verhalen vóór 1 oktober naar info@nederlandsmijnmuseum.nl. U kunt ook contact opnemen met het museum via 045-5713707, of langskomen met uw foto's (Mijnmuseumpad 2, Heerlen).

De foto bij dit bericht is van Leny en Frans Thelen. Frans was mijnwerker op de Oranje-Nassau I, hij maakte de foto van Leny in haar kraambed vlak na de geboorte van hun derde kind. Links op de foto staat de vader van Leny, hij was wasbaas op de Vroedvrouwenschool.