Nieuws - 10 januari 2019

Opening fototentoonstelling 'Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool'

Trotse vaders, kraamvrouwen, Heilige Doopsels, kinderverzorgsters, vroedvrouwen in mijnwerkerstenue en een heleboel mijnwerkersbaby's ....

Op zaterdag 5 januari is de fototentoonstelling Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool geopend in de Royal Bioscoop in Heerlen. Meer dan 90 geïnteresseerden waren daarbij aanwezig.

Een flink aantal mensen heeft de afgelopen maanden foto's en herinneringen opgestuurd over mijnwerkers en de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Hieruit zijn de mooiste gekozen. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal over de link tussen de kliniek en het mijnverleden.

De inzenders komen in de bijschriften zelf aan het woord. Zowel het verdriet als het geluk van de kersverse vaders en moeders worden gedeeld met het publiek.

De foto's zijn tot en met 28 februari 2019 te zien in de buitenvitrines van de Royal. In maart wordt de tentoonstelling geopend in de Academie Verloskunde in Maastricht, tijdens het evenement 'Jong ontmoet Oud' waarbij studenten verloskunde in gesprek gaan met oud-vroedvrouwen. Na de zomer gaat de tentoonstelling reizen door de Mijnstreek en worden de foto's en verhalen getoond in diverse openbare bibliotheken.

De tentoonstelling kan bovendien nog worden aangevuld. Wilt u uw verhaal of dat van uw vader, moeder, zus, broer, nicht of neef, met ons delen? Neem dan contact op met het Nederlands Mijnmuseum of het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

RSVP: info@nederlandsmijnmuseum.nl