Nieuws - 03 januari 2019

Ons Jaarboek 2018 is uit!

Het Jaarboek 2018 van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg is een bijzonder boek geworden, een 'anuarium amicorum', opgedragen aan Ad Knotter, die 30 november jl. afscheid heeft genomen als directeur van het SHCL. Ruim twintig jaar heeft hij de dagelijkse leiding gehad van onze instelling. Dertien auteurs, allen uit het netwerk van Ad en op één of andere manier verbonden aan het SHCL, hebben bijgedragen aan het boek. De onderwerpen zijn divers, maar steeds staat de geschiedenis van Limburg centraal.

In het jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg worden wetenschappelijke artikelen opgenomen over de geschiedenis van Limburg in samenhang met de omliggende gebieden in België en Duitsland. De positie van Limburg als grensregio staat daarbij centraal. Er is vooral aandacht voor sociaaleconomische en sociaalculturele ontwikkelingen in de negentiende en twintigste eeuw, maar uitstapjes naar eerdere perioden komen ook voor.

In jaarboek 2018 staan onder meer bijdragen over de Maastrichtse stadsfinanciën in de zeventiende en achttiende eeuw, over een Roermondse damesvereniging rond 1900, over de Luikse naoorlogse communist Théo Dejace, en over de bijzondere taalcultuur in Heerlen.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en in onze webwinkel.

Jaarboek 2018
ISBN 0923-2842
316 pag, geïllustreerd in kleur en zw/w
Afm: 24 x 17 cm
WBOOKS/Sociaal Historisch Centrum voor Limburg