Nieuws - 12 september 2019

Joep Leerssen benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de UM. Standplaats: SHCL

Op 1 september 2019 is prof. Joep Leerssen benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Faculteit der Cultuur en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht, met als leeropdracht 'Limburg en Europa' (0,2 fte).

De leerstoel 'Limburg en Europa' is ingesteld door het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL), met steun van de groep 'Maastricht working on Europe'. Joep Leerssen is sinds 1991 hoogleraar Moderne Europese Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 ontving hij de prestigieuze Spinozaprijs.

Professor Leersen gaat bij de UM onderzoek doen naar de Europese dimensies van historische ontwikkelingen in het huidige Limburg en aangrenzende gebieden, en hoopt daarnaast bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het onderzoeksprogramma en de onderzoeksafdeling van het SHCL. Ook zal professor Leerssen gaan bijdragen aan de UM-brede onderzoeksagenda 'Maastricht, Working on Europe', een samenwerkingsproject van de provincie Limburg, de stad Maastricht en de Universiteit Maastricht.