Nieuws - 02 maart 2020

Evenement Maastrichts aardewerk wordt uitgesteld

Een middag vol Maastrichts aardewerk voor de liefhebber

Aanvankelijk gepland op vrijdag 20 maart maar nu op een later te bepalen datum, organiseert het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in samenwerking met Henk Houben en Pierre Ackermans, voormalige werknemers van de Sphinx, een middag voor aardewerkspecialisten, oud medewerkers, aardewerkliefhebbers, kortom voor iedereen met het keramiekhart op de juiste plek.

Wij starten om 13.30 uur, uiteraard met een kopje koffie of thee en een stukje vlaai. Om 14.00 uur wordt een korte introductie gehouden door senior-archivaris Andrea Peeters, gevolgd door twee korte lezingen van Jac van den Boogard en Henk Houben, en wordt het eerste gedeelte van het programma afgesloten met een filmfragment.

Het tweede gedeelte van de middag bestaat uit het grasduinen in de archief-, foto- en bibliotheekcollectie van de Société Céramique en de Sphinx. Alle deelnemers krijgen vooraf de mogelijkheid om hun favoriete stukken aan te geven aan de hand van de inventaris. Het album, de decor- en contractenboeken, product- of prijscatalogi, stukken betreffende machines en technische installaties of laboratoriumonderzoek, worden dan op maat gepresenteerd.

Voor de echte fanatiekelingen is afsluitend nog een korte rondleiding gepland.

Om 17.00 uur sluiten wij de middag af.

U bent van harte welkom op de Sint Pieterstraat 7 te Maastricht. Bij vragen neem gerust telefonisch contact op met Andrea Peeters (0614899481) of per email (a.peeters@maastrichtuniversity.nl).

Houd rekening met het op tijd aanmelden in verband met het maximaal aantal personen (50) met vermelding van naam, aantal belangstellenden en uw relatie met de aardewerkindustrie zoals oud-werknemer of lid VMA Maastricht. Stuur uw mail naar a.peeters@maastrichtuniversity.nl