Nieuws - 15 september 2017

De Vroedvrouwenschool & ik

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en de Academie Verloskunde Maastricht nodigen u van harte uit voor de grote kick-off van de crowdfundingcampagne ‘De Vroedvrouwenschool & ik’ op vrijdag 22 september 2017.

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg beheert het archief van de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Dit archief bevat onder andere een unieke verzameling van 1.550 foto's over het lief en leed in de school en de daarbij horende kraamkliniek, die in 1913 zijn deuren opende en in 1993 uit Heerlen vertrok. Meer dan 80.000 Limburgers zagen er het levenslicht.

Die prachtige foto's bevinden zich achter gesloten deuren in een archiefdepot van het SHCL. Maar dat vinden we zonde. Want de Vroedvrouwenschool is van iedereen! Het SHCL wil de foto's daarom digitaliseren en online beschikbaar stellen, zodat iedereen erin kan grasduinen. Maar daar is geld voor nodig. Dat geld gaan we samen met u, en met alle andere Limburgers die de Vroedvrouwenschool een warm hart toedragen, bij elkaar verzamelen met behulp van crowdfunding. U doet al mee voor slechts € 10,00. Als dank krijgt u van ons een mooie tegenprestatie.

De kick-off vindt plaats op 22 september 2017 in de Academie Verloskunde Maastricht. Tijdens die feestelijke bijeenkomst duiken we kort in de geschiedenis van de school, presenteren studenten Verloskunde hun keuze uit de collectie, en geven we het officiële startsignaal voor de crowdfundingcampagne.

Wilt u nu al meedoen en doneren? Ga dan direct naar onze campagnepagina

Voor meer informatie en het programma: zie de uitnodiging onder aan deze pagina.

Documenten