Nieuws - 05 december 2016

De Mix: Missie. Foto's van Paul Julien en Andrea Stultiens

In samenwerking met het Limburgs Museum in Venlo, presenteren het Nederlandse Fotomuseum en Rafaël Philippen de tweede editie van De Mix, een fototentoonstelling met als thema 'Missie'.

De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen, waarin een hedendaagse Nederlandse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf, van wie de archieven in de collectie van het Nederlands Fotomuseum zijn opgenomen.

Van 11 december 2016 tot en met 26 maart 2017 zal de tweede editie van De Mix getoond worden in het Limburgs Museum in Venlo. Deze aflevering heeft als thema Missie. Hiervoor zal Andrea Stultiens (1974) nieuw werk presenteren, geïnspireerd op het oeuvre van antropoloog en amateurfotograaf, Paul Julien (1901-2001).

Als gepromoveerd scheikundige maakte dr. Paul Julien tussen 1926 en 1962 zo’n dertig expedities naar verschillende delen van Afrika. De documentatie van zijn reizen resulteerde in lezingen, vier boeken en omvangrijke foto- en filmreportages. De tentoonstelling in de fotogalerij van het Limburgs Museum toont nieuwe afdrukken van gedigitaliseerde negatieven van Paul Julien uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

 
Expositie De Mix: Missie
11 december 2016 t/m 26 maart 2017
 
Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo