Beeldbank

De beeldbank bevat beeldmateriaal uit de collecties van het Regionaal Historisch Centrum en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

U vindt er afbeeldingen over de hele provincie Limburg en (ver) daarbuiten. Naast stads- en dorpsgezichten, kaarten en plattegronden, foto's van personen, straten of gebouwen bevat de collectie ook afbeeldingen van religieuze voorwerpen (devotionalia), archeologische objecten, en nog veel meer.

Klik hier om te zoeken in de beeldbank

Collecties

De beeldbank is opgebouwd uit verschillende collecties. Welke dat zijn, vindt u hier.

In deze vernieuwde beeldbank is nog niet al het materiaal uit de vorige beeldbank opgenomen. Het kan zijn dat een voor u bekende afbeelding tijdelijk niet te vinden is. Het maken en toevoegen van beschrijvingen en afbeeldingen is een lopend proces. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te nemen in onze beeldbank.

Auteursrechten

Wij hebben al het mogelijke gedaan om rechthebbenden op de afbeeldingen te achterhalen. Mocht u van mening zijn rechten op bepaalde afbeeldingen te kunnen doen gelden, verzoeken wij u een e-mail te sturen naar info@rhcl.nl of een brief te schrijven naar:

Beeldbank - Historisch Centrum Limburg
Sint Pieterstraat 7
6211 JM Maastricht