Bibliotheek

Het SHCL beschikt over een grote en nog steeds groeiende collectie boeken en tijdschriften en stelt deze beschikbaar aan onderzoekers en andere geïnteresseerden in de geschiedenis van Limburg.

De collectie kent een aantal zwaartepunten: sociale, economische en culturele geschiedenis, sociale geografie en religie en samenleving. Van bijzonder belang zijn onze unieke deelcollecties over de steenkolenmijnbouw, de keramiekindustrie, aebeidsmigratie en gezondheidszorg in Limburg.

De bibliotheekcatalogus is toegankelijk via het hoofdmenu. De catalogus beschrijft het complete boekenbezit van het SHCL en een snelgroeiend aantal titels uit de collectie van het RHCL. Tot het moment dat alle boeken van het RHCL in de (hoofd)catalogus zijn opgenomen, kunt u de collectie van het RHCL bekijken via een aparte link in het hoofdmenu.

Naast boeken en tijdschriften bezit het SHCL een grote collectie zeldzaam documentatiemateriaal zoals kranten en krantenknipsels, statistieken, jaarverslagen, scripties en brochures. Dit materiaal, zogenoemde grijze literatuur, is apart geordend en eveneens toegankelijk via een link in het hoofdmenu.

De bibliotheekcollectie is ter inzage in de studiezaal van het HCL. Om boeken te lenen heeft u een abonnement nodig, te verkrijgen aan de infobalie in de studiezaal.